top of page

Mine 

referanser

mine referanser

Organisasjoner

"Defrost Youth Choir er et ungdomskor som satser på høyt internasjonalt nivå og består av ungdom i alderen 14-24 år. De senere årene har vi merket en økning i psykiske utfordringer som depresjon og angst hos koristene. Ida laget et opplegg skreddersydd til våre behov og var fra første stund opptatt av å gi ungdommene verktøyene de trenger for å ta kontroll over eget liv, med de store og små utfordringene det kan by på. Foredraget var en stor suksess! Med en perfekt balanse mellom humor og alvor snakket Ida om vanskelige temaer på en ny og fengslende måte. Hennes arbeid førte til en åpenhet rundt psykisk helse som bidro til et samhold blant koristene som vi aldri har sett maken til tidligere. Ida holdt et foredrag som ikke bare informerte, men også aktiviserte. Dette ga rom for unike opplevelser og øyeblikk som vil følge koristene i mange år framover!"

Ellen Sofie Skreprud, leder i Defrost Youth Choir 

"Pedagogstudentene i utdanningsforbundet ved NMBU er et lokallag bestående av lærerstudenter og andre som ønsker å jobbe i skolen. Høsten 2018 arrangerte vi et foredrag med temaet «Generasjon prestasjon». Vi inviterte da Ida Johanna Aaraas til å holde foredraget «Bra nok for faen!». Vi opplevde opplegget som skreddersydd for oss. Hun klarte å med en unik kombinasjon av humor og alvor å fange oppmerksomheten til deltagerne. I etterkant av foredraget har jeg fått mange positive tilbakemeldinger på hvor utrolig flink og dyktig Ida var. 

Jeg vil anbefale Ida Johanna Aaraas til alle andre studentlag som ønsker å arrangere et foredrag om Psykisk helse eller generasjon prestasjon.
Ida strekker seg langt for å tilpasse foredraget slik at det passer perfekt." 

Jørgen Waagen, Lokallagsleder i Pegagogstudentene i utdanningsforbundet ved NMBU

SKolekontakter

"Mot verdensdagen for psykisk helse landet vi på et foredrag med Ida Johanna Aaraas. Dette angret vi ikke på. Ida leverte en gnistrende foredrag som traff elevene på en måte vi ikke har opplevd før. Foredraget aktiviserte elevene på ulike måter og utfordret de til å tenke på nye måter om seg selv og andre, og ikke minst hvordan sosiale medier utfordrer denne generasjonens selvbilde og selvtillit. Elevene fikk også konkrete redskaper for å bygge ned det ytre presset og opp seg selv.

 

Ida gjennomførte også en workshop for elevrådet. Hun jobbet her med hvordan man som tillitsvalgt kan fremstå som et godt forbilde og en driver mot et godt psykososialt miljø i klassen og på skolen. Det ble utarbeidet konkrete tiltak og elevene ble aktivisert på nye måter. Ida bygget tillit til elevgruppen og åpnet dører som vil styrke elevenes miljø i lang tid fremover. Vi ønsker å bruke Ida i fremtiden, og håper andre benytter seg av en så flink foredragsholder om kanskje det viktigste vi jobber med: den psykiske helsen til våre ungdommer!"

Idar Smith-Hald, Inspektør Ener ungdomsskole

"Hamar katedralskole har ved flere anledninger i skoleårene 2016-2017 og 2017-2018 brukt Ida Johanna Aaraas som foredragsholder. Vi er svært fornøyd med «Bra nok – for faen» foredraget. Hennes opplegg og organisering er krydret med hennes energi, kunnskap, bakgrunn og entusiasme hvilket gjør at hun treffer skoleelevene i hverdagen når hun forteller bla at alle er bra nok. Spesielt vil jeg framheve hennes formidlingsevne og virkemidler som målgruppene kjenner seg igjen i. Hun bruker ironi, sinne, surving og glede, latter, samt musikk og film på en engasjerende og spennende måte. Hun legger spesielt vekt på at alle må lære å lede seg selv, og at alle kan bidra til å gjøre livet bedre for andre, ved å stille opp."

Arne Tømmervold, avdelingsleder ved Hamar Katedralskole

"Jeg var så heldig å få oppleve Idas motivasjonsforedrag i hovedauditoriet på Hamar katedralskole nylig.  Ida har en helt spesiell kontakt med tenåringene som så sårt trenger å høre at de er bra nok! Det fikk de høre og oppleve gjennom en energisk forestilling der Ida bød maksimalt på seg selv.  Jeg kan love at ikke bare tenåringene hadde glede av foredraget. Vi voksne trenger også å høre at vi er bra nok - for faen!"

 

Stig Vaagan, lektor ved Hamar katedralskole 

og lokalpolitiker

"Som en oppfølging av opplæringslovens kap. 9A og fokus på et godt skolemiljø, ønsket FAU i år å invitere foreldre og elever på temaforedrag om psykisk helse i samarbeid med skolen. En i FAU hadde tidligere vært på foredrag med Ida Johanna Aaraas, var helfrelst og mente dette ville være midt i blinken! Og det var det! 

Dagens ungdom er flinkere, snillere og mer ordentlige enn foreldregenerasjonen. Vi har fått en «generasjon prestasjon» som har store ambisjoner og setter store krav til seg selv, krav det kan være vanskelig å leve opp til. I den pågående diskusjonen om psykisk helse på timeplanen, er foredraget «Bra nok – for faen» med Ida Johanna vårt lille bidrag og signal om at dette må på plass. 

Ida Johanna Aaraas kom og gav alt, til både ungdommer og foreldre, med stort engasjement og innlevelse på et språk ungdommene kjenner og forstår. Tilbakemeldingene fra både ungdommer og foreldre etter foredraget har vært svært gode, og vi i FAU har fått oss nytt slagord. Det er ikke bare ungdommer som trenger å høre at de er «bra nok – for faen», det trenger vi voksne som skal være gode forbilder også å høre, og ikke minst etterleve."

 

Hilde Smedstad, leder i FAU ved Elverum Ungdomsskole 2017/18

"Hvert år har vi et foreldremøte for alle foresatte, med et aktuelt tema. Det er viktig at det føles meningsfullt for foreldrene å møte opp, når de velger å prioritere tid sammen med oss på skolen. Derfor er vi alltid på jakt etter «hel ved», noen som kan løfte og inspirere osv. Jeg hørte om Ung Coaching gjennom en nyhetsartikkel, og ble nysgjerrig. Ida Johanna har besøkt andre skoler i distriktet, først og fremst for å møte ungdommen selv, gjennom foredraget «Bra nok – for faen». Vår bestilling dreide seg om å «realitetsorientere» foreldrene til de som vokser opp i dag, slik at de kan støttes og backes opp, i stedet for å bli fanget i jaget mot prestasjon, ytre/indre press og «likes».

Ida Johanna tok oss med storm! Med et direkte ungdomsspråk ga hun tydelig beskjed om hvordan det er å være ung i dag. Hun klarte også å inspirere, motivere og gi håp på en fantastisk måte - like gjerne som å sette skapet på plass. Det er en spesielt god egenskap, siden det å gå hjem fra foreldremøtene med en «boost» er svært viktig for oss. Hun sa noe om hvor viktige vi voksne er for barna og ungdommene våre: VI MÅ ALDRI SLUTTE Å BRY OSS!

En mer sprudlende, engasjerende og utradisjonell foredragsholder skal man lete lenge etter. Ida Johanna Aaraas og Ung Coaching anbefales på det varmeste! "                                      

   Sissel Havik, rektor på Ingeberg barneskole

Ungdommer

"For et foredrag! Du aner faktisk ikke hvor mye det trengs og settes pris på at noen endelig snakker om sånne ting. Jeg satt der på bakerste rad og tørka tårer, og det av mange grunner. Først og fremst av at du formidler budskapet ditt på en helt fantastisk måte, men også fordi jeg satt der og tenkte at det faktisk kan bli bedre for meg også. Jeg har ikke den støste selvtilliten eller beste selvfølelsen, men det kan bli bedre og det lærte du meg i dag. Jeg kan også en dag føle meg bedre enn bra nok, det eneste jeg trenger er tid oglyst til at det skal bli bedre. Og siden lysten min er der er det bare snakk om hvor lang tid jeg har lyst til å bruke på å forandre synet på ting og meg selv. Tusen millioner takk, du er en stor inspirasjon for mange!"

   Jente 16, elev ved Hamar katedralskole

"Vanvittig bra foredrag du holdt! Engasjementet ditt er til å ta og føle på. Jeg tror det hjelper mange flere enn du er klar over. Føler virkelig at jeg fikk mye ut av det. Det med at vi er mer enn bra nok fikk frem noen tårer ja. Jeg har alltid følt meg som ingenting men det du sa hjalp så inderlig mye. Beste foredragsholderen noen sinne."

     Gutt 18, lærling ved Hamar Katedralskole

klienter

"Ida er en helt unik jente som får deg til å forstå deg selv, er en veldig god lytter og rådgiver, hun ga meg nøkkelen til å være mer i kontakt med mine følelser og få det bedre med meg selv, fordi jeg er bra nok akkurat som jeg er for faen! Og det hadde jeg aldri tenkt og følt uten hennes hjelp og veiledning. Om du sliter som ungdom og ikke har mange å prate med så kan jeg anbefale henne på det sterkeste."

     Henrik Jahr Bergersen, 23 år

"Det å jobbe med Ida har vært en utrolig opplevelse, jeg fant meg selv på en bedre måte og jeg forstod på en måte hvordan ting hang sammen. Jeg følte at livet endelig ga mening. Gjennom å jobbe med henne har jeg dessuten funnet ut hvordan jeg kan takle motgang på en bedre måte enn tidligere.

 

Og jeg må nok en gang takke deg for at du er du og at du deler så mange fine ting på Bra nok for faen! Jeg blir så inspirert.. Dette har ført til at jeg faktisk greide å bli ferdig med en eksamensoppgave som jeg overhode ikke trodde jeg skulle bli ferdig med så du er til en så utrolig stor hjelp! 

Jeg kunne ikke ha klart dette uten å følge siden din samt vite at jeg har en støttespiller som deg i ryggen hele veien.

Du har på mange måter fått meg til å innse at jeg er så mye mer enn bare karakterer og ikke gitt noen nye perspektiver i livet."

Synne Joo Kløvstad, 22 år

 

Jeg er en gutt på 19 år som har hatt coaching timer med Ida Johanna Aaraas over flere måneder, og det er noe av det beste jeg har opplevd.

Har også vært på foredrag med Ida, og har ikke noe annet og si enn at hun er en unik og herlig person, som er superflink og god til å snakke med folk, og virkelig vet hva hun snakker om. Hun er ei som jeg virkelig anbefaler å få coaching timer med.

Anonym gutt, 19 år

Det å jobbe med Ida endret mitt synspunkt på livet når alt var mørkt og trist og jeg ikke så noe lyspunkt foran meg, kun en svart vegg. Jeg gikk til Ida som et siste håp og det første møtet med Ida glemmer jeg aldri. Makan til sprudlende blid jente har jeg aldri møtt. Bare etter første coachingtimen sammen med henne så skjønte jeg at dette vil funke. Samarbeidet med Ida har hjulpet meg opp igjen fra «Den mørke kjelleren». Etter samarbeidet med Ida så ser jeg livet fra et helt annet perspektiv og jeg kan smile mitt ordentlige smil igjen og slipper og skjule meg bak en «maske». Det som Funket for meg var teknikkene hun hadde og tappingen. Aldri opplev lignende! ANBEFALES!

Mikkel Ilseth Nicolaisen, 18 år

Vil du også jobbe med meg? 
DC6A3403.jpg
trykk her
bottom of page